Slide kris lody naturalne, produkcja proszku lodowego lodów naturalnych bez tłuszczu palmowego, bez tłuszczu kokosowego, bez syropu glukozowego bez emulgulatorów Produkt NIE ZAWIERA: emulgatorów, syropu glukozowego oraz tłuszczy kokosowych
i palmowych.
Koncentrat przeznaczony do produkcji LODÓW SOFT. Lody na bazie mleka i śmietanki w proszku.

Dostępne smaki

  • śmietankowe,
  • waniliowe,
  • truskawkowe,
  • czekoladowe.

Sposób przygotowania

1 kg koncentratu wymieszać z 2 litrami wody pitnej w celu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie odstawić na 15 minut (najlepiej do lodówki). Przed wlaniem do zbiornika ponownie dokładnie wymieszać.

Slide kris lody włoskie, producent lodów włoskich, producent proszku lodów włoskich kris lody włoskie, producent lodów włoskich, producent proszku lodów włoskich kris lody włoskie, producent lodów włoskich, producent proszku lodów włoskich Koncentrat (T) - przeznaczony jest do maszyn
o grawitacyjnym spływie masy.

Koncentrat (P) - przeznaczony do lodów miękkich (SOFT).

Dostępne smaki

  • śmietankowe,
  • waniliowe,
  • śmietankowo-karmelowe,
  • słony karmel,
  • cytrynowe,
  • gruszkowe,
  • bananowe,
  • brzoskwiniowe,
  • ananasowe,
  • mango,
  • kaktus,
  • morelowe,
  • pomarańczowe,
  • truskawkowe,
  • poziomkowe,
  • arbuzowe,
  • wiśniowe,
  • malinowe,
  • jagodowe,
  • żurawinowe,
  • czarna porzeczka,
  • kawowe,
  • kiwi,
  • pistacjowe,
  • jabłkowe,
  • czekoladowe,
  • blue,
  • multi fruit,

NOWOŚĆ ! NUTELLA

Sposób przygotowania

1 kg koncentratu lodowego w proszku wsypać do 2-2,5 litra wody pitnej i intensywnie wymieszać w celu uzyskania jednolitej zawiesiny, następnie odstawić na 15 minut (najlepiej do lodówki). Przed wlaniem do zbiornika zamrażającego ponownie dokładnie wymieszać.

Slide kris lody sorbet, producent sorbetów, producent proszków do sorbetów Koncentrat przeznaczony do produkcji lodów tzw. SORBETOWYCH. Lody te NIE ZAWIERAJĄ MLEKA I TŁUSZCZU. Koncentrat nadaje się do maszyn grawitacyjnych jak i z pompami napowietrzającymi.
Lody charakteryzują się intensywnym smakiem poprzez dodanie suszonych owoców.

Dostępne smaki

  • pomarańczowe,
  • truskawkowe,
  • cytrynowe,
  • jabłkowe.

Sposób przygotowania

1 kg koncentratu wymieszać z 2 litrami wody pitnej w celu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie odstawić na 15 minut (najlepiej do lodówki). Przed wlaniem do zbiornika ponownie dokładnie wymieszać.

Slide kris lody świderki, producent świderków, producent proszków do produkcji świderków Koncentrat przeznaczony do produkcji tzw. lodów amerykańskich. Charakterystyką tych lodów jest to, że są niepowtarzalne, bardzo zimne i twarde, co pozwala uzyskać dużą stabilność przy wysokim nakręceniu loda na wafel. Lody świderki przeznaczone są do automatów o niskiej temperaturze mrożenia -12C.

Dostępne smaki

  • śmietankowe,
  • śmietankowo-karmelowe,
  • waniliowe,
  • czekoladowe.

Sposób przygotowania

1 kg koncentratu lodowego w proszku wsypać do 2 litrów wody pitnej intensywnie wymieszać w celu uzyskania jednolitej zawiesiny, następnie odstawić na 15 minut (najlepiej do lodówki). Przed wlaniem do zbiornika zamrażającego ponownie dokładnie wymieszać.